ASANSÖR NEDİR ?


ASANSÖR NEDİR ?



  1. Elektrikle veya Hidrolik sistem ile ( Çoğunlukla Elektrikle) işleyen, çelik halatla çekilen ve genellikle dik raylar arasında hareket eden, insanları, yükleri yukarıya yukarı veya aşağıya indirme ve çıkarmada kullanılan taşıma aracı olarak açıklanabilir.


    

     Asansör günümüzde artık her türlü yapıda insan taşımada veya her türlü yükün taşınmasında iş sahalarında kullanılmaktadır. Öyle bir hale geldi ki artık emlak sektöründe yapılarda zorunlu hale bile geldi. İş sahalarında ise insanların iş yükünü büyük bir oranda kolaylaştırmaktadır. Asansörler her geçen gün daha da güvenli ve konforlu bir hal almakta. Bunun sebebi ise her alanda kullanılmasından ötürü kullanıcı sayını  artması ve bundan ötürü güvenlik ve konfor talebinin önem kazanması. Hem yönetmeliklerin zorunluluğu hem de kullanıcıların daha iyiyi talep etmesi bu tür talepleri doğurmaktadır. Sektördeki firmalarda bu talepleri karşılamak için kendilerini güncellemektedir. 



Günlük hayatın artık daha geniş alanlara yayılması, binaların yükselmesi, mesafelerin artması, yüklerin artması gibi durumlar asansöre olan ihtiyacı her geçen gün arttırmaktadır. Artık asansörler hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmuştur. İnsanlar bu kolaylı her alanda kullanmak istiyor. İnsanlar gün içerisindeki koşturmalar insanları yormaktadır ve bu nedenle iniş çıkışlarda belirli mesafelerde yürümek yada çıkıp-inme işini asansörler ile yapmak istiyorlar. AVM lerde , Apartmanlarda , Şantiyelerde vb. yerlerde artık herkes asansör kullanıyor. Büyük bir sektör haline gelen asansör dünyası insanlar için büyük bir kolaylık olduğu kadar büyük bir iş alanını da berberinde büyütüyor. Bu da istihdam açısından insanlar için çok önemli. Bu işi yapacak elemanların eğitimli olması çok önemlidir. Bilgisiz yada tecrübesiz kişiler bu sektörde tehlike arz etmektedir. İyi eğitim almış sektörde kendine tecrübe etmiş kişiler bu işi yapmalıdır. Mesleki Yeterlilik  Kurumu (MYK) bu iş için çalışma sahalarında  MYK belgesini zorunlu kılmaktadır.


0 Yorumlar