MYK ÇALIŞTAYI ANKARA'da GERÇEKLEŞTİRİLDİ



MESLEKİ YETERLİLİK KURUMUNUN DÜZENLEDİĞİ ÇALIŞTAY 

İki bölüm halinde 20-21 ve 22-23 Aralık tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi.

Çalıştayda sınavların işleyişi hakkında dikkat edilmesi gereken kurallar hakkında akılda kalan tüm sorular cevabını buldu.

Çalıştay sınav kuralları yanı sıra yeni kurulmak üzere olan belgelendirme kuruluşlarının izlemesi gereken yolları, yetki alan kurumların geçireceği iç denetimleri, sınav yapıcıların tarafsızlık durumlarını vb. gibi birçok konuda katılımcıları bilgilendirdi.

MYK sınavlarında rolün büyük kısmı sınav yapıcılardadır. Bu nedenle yetkililer sınav yapıcıların işleyişi hakkında birçok konuya açıklık getirdir.


Sınav yapıcıların sorduğu bazı sorular şöyle,

- Mezun ettiğim öğrenciyi sınav yapabilir miyim?
* Bu kişi en az 2 yıl süre ile sınav yapamazsınız! böyle bir durumda tarafsız olma durumunuz riske girer ve sınav ertelenir. Tutanak tutularak durum belirtilir.

- Kritik adımda kalan bir adayın sınavı bitirilir mi ?
* Böyle bir durumda sınav bitirilebilir. Ama devam da edilebilir çünkü aday sınavın genelini görebilecektir ve deneyim kazanacaktır. Ayrıca sınavı kritik adımda hata sonucu bitirilen aday sinir durumunda sınav yapıcıya karşı istenmeyen hareketlerde bulunabilir. Bu risklere karşı devam ettirmek daha güvenli olabilir.

- İş güvenliği konusunda aday gerekli önlemi almadan işe başlıyorsa ne yapmalıyız?
* Böyle bir durumda sınav kesinlikle durdurulmalıdır. Adaya gerekli önlem aldırılmalı ve sınava öyle devam ettirilmelidir. Aday bu adımdan gerekli puanı alamayacaktır. Eğer o adım kritik adımsa aday iş sağlığı biriminden başarısız sayılacaktır.


Sizlerinde  Merak Ettiği Sorular Var İse Bize Mail Yolu İle Ulaşarak Sorabilirsiniz.
Cevapyalabileceğimiz Bir Konu İse Sizlere Yardımcı Oluruz.



0 Yorumlar