HİDROLİK TANK VE ÖZELLİKLERİ



HİDROLİK TANK VE ÖZELLİKLERİ




          Tank: Hidrolik sistemlerde akışkanın depolandığı kısımdır. Tank içerisinde hidrolik yağı depolamakla kalmaz aynı zamanda soğutma ve dinlendirme işi de yapar. Isınan yağın soğutulması da gereklidir. Bu nedenle tanklar alttan hava akışı olacak şekilde ve içten ayırıcı levha ile bölümlendirilmiş şekilde olmalıdır.



 Levha burada yağın dinlenmesi işini sağlamaktadır. Tanka içerisinde neler vardır ? öncelikle yağın sisteme aktarılmasını sağlayan pompa vardır ve bu pompanın  hareketini sağlayan bir elektrik motoru vardır. İhtiyaç olan güce göre bu motor mono veya trifaze olabilir.





Tankın içerisinde filtreler de mevcuttur yağın temizlenmesi için toplamda 3 adete kadar filtre bulunabilir türüne göre. Bunlar emiş, basınç ve dönüş hattı filtreleri . Depo kapasitesi, hidrolik sisteme gerekli olan akışkan miktarına ve dağıtım sisteminin büyüklüğüne göre seçilir. Pratik olarak pompa debisinin 3-5 katı kadar alınabilir. Tankların üzerinde bunların dışında yağ koyma haznesi, yağ miktarı göstergesi, yağ sıcaklık göstergesi, yağ basınç göstergesi gibi durum göstergeleri bulunmaktadır.




0 Yorumlar