HİDROLİK SİSTEMİN AVANTAJLARI

1-   Hidrolik elamanların hacimleri küçüktür ve az yer kaplarlar. Büyük basınç ve kuvvet ürettikleri halde yapıları küçük ve estetiktir. Hidrolik tasarım yapıldığı zaman makineler daha küçük ve daha güzel görünürler.
2- Hidrolik sistemin kumandası ve kullanılması kolaydır.
3-  Doğrusal, dairesel veya açısal hareket istenildiği anda hareketin yönü aksi tarafa döndürülebilir. Ters tarafa hareket ettirmek için sistemin durmasına gerek yoktur.
4- Hareket devam ederken hız ayarı yapılabilir. Hız arttırılıp azaltılabilir.
5-  Çok değişik hız değerlerini kademesiz olarak elde etmek mümkündür.
6- Hidrolik sistemde akışkan olarak yağ kullanıldığı için, sistemin tasarımında yağlama problemini düşünmeye gerek yoktur. Sistem çalışırken aradan geçen yağ valfleri ve diğer elemanları yağlar.
7- Hidrolik elemanların ömürleri uzundur ve uzun dönemde ekonomiktir.
8- Hareketleri çok hassas olarak ayarlamak ve kontrol etmek mümkündür.
9- Hidrolik sistemin bakımı ve onarımı kolaydır.Devrede kullanılan elemanların sayısı fazla olmadığı ve yapıları nispeten basit olduğu için bakımları kolaydır. Hassas otomatik kontrollü devrelerde ise ancak iyi yetişmiş uzman personel bakım ve onarım yapabilir.
10- Hidrolik sistemi birkaç noktadan emniyete almak mümkündür. Sistemin kritik noktalarına konacak basınç kontrol valfleri ile sistemde aşırı basıncın yapacağı tahribat ortadan kaldırılabilir.
11- Hidrolik sistem uzaktan kontrol edilebilir ve otomatik kumandaya elverişlidir. Otomatik ve modern makinelerin tasarımında hidrolik sisteme rahatlıkla yer verilebilir.
12- Hidrolik sistemde titreşimsiz ve düzenli hareket üretilir. Kullanılan akışkan sıkıştırılamaz olduğundan dolayı rijit ve düzenli bir hareket elde edilebilir.
13- Hidrolik sistem çalışırken beklenmedik bir yükle veya dirençle karşılaşacak olursa durur bekler. Bu aşırı yük ortadan kalktığında hiçbir şey yokmuş gibi hareketine devam eder. Bu sırada devreye emniyet valfi girer ve yükselen basıncın yapacağı zararı ortadan kaldırır.
14- Hidrolik sistem sessiz ve gürültüsüz çalışır. Çalışma sırasında metalik bir ses oluyorsa yağ deposunda yağ kalmamıştır, pompa hava emiyordur. Emiş hattından hava emiyordur veya emiş borusu yağ seviyesinin üstündedir.
15- Hidrolik sistemde çok yüksek basınçta büyük kuvvetler ve momentler üretilebilir.

hydrotime

ASANSÖR SİSTEMLERİNDE HİDROLİĞİN AVANTAJLARI
Hidrolik asansörlerimiz sundukları konfor, güven, emniyet, düşük maliyet, uzun ömürlülük, kısa teslim süresi,elektrik kesintisinde kurtarma sistemi gibi özelliklerinin yanında özel bir makine dairesine ihtiyaç duymadığından binanızın asansör boşluğuna bitişik veya dört metre mesafede makine dairesi oluşturulabilir.
Tahrik sisteminin hidrolik pompa ünitesi tarafından yağın kaldırma pistonlarına borularla iletildiği ve kabinin direkt veya endirekt olarak pistonlar ile hareketinin sağlandığı asansör sistemlerdir. 

Hidrolik asansör uygulamalarının diğer mekanik asansör modeller ile kıyaslandığında 
avantaj ve dezavantajları mevcuttur. Bunları kısaca özetlemek gerekirse;

Avantajlar: 
1-) Bina statiğine yük getirilmesinin istenmediği durumlarda.
(Örn.: Revizyon veya restorasyonlu yapılarda)
2-) Çatı tasarımında serbestlik ve teras katına ulaşma imkânı
3-) Makine dairesi yerinin serbest seçimi.
(Alt, ara veya üst katta asansör kuyusuna en fazla 5 Metre mesafede)
4-) Yüksek taşıma kapasitesi ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilme,(100 Kg./20 ton)
5-) Aşağı inişte masrafsız çalışma,
6-) Sessiz çalışma
7-) Hassas kat ayarı ( ) ve kabini kat hizasına her iki yönde otomatik seviyelime,
8-) Olası arızalarda asansör otomatik olarak kata ulaşması,Tahrik motoru sadece asansör yukarı giderken çalışır, aşağı yönde ise sistem kendi ağırlığı ile hareket eder. Bu avantaj herhangi bir olası arızada ( Enerji kesilmesi, sigorta atması gibi) ilave enerji kaynakları olmadan kabinin aşağı yönde bir alt kata hareketini sağlar. 
9-) Darbesiz kalkış ve duruş; Kademesiz hız ayarı,
10-) Panoramik asansör uygulamalarında az donanımla daha fazla estetik görünüm.
11-) İniş hızı, çıkış hızına bağımlı olmadan yükseltilebilir. Bu avantaj, motor gücünü yükseltmeden, bina trafiğinin arttırılmasında kullanılabilir. 
12-) Kabine dört taraftan giriş sağlanabilir.(Direk alttan pistonlu hidroliklerde)
13-) Büyük kabin alanları sağlar.


GEMAK.BİZ

0 Yorumlar