ASANSÖR MONTAJCISI ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİĞİ





       ASANSÖR MONTAJCISI MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ

Asansör montajcısı belgesi iki seviyede verilmektedir. Bunlar seviye 3 ve seviye 4 tür. Günümüzde asansör sistemleri oldukta önem kazanmakta ve bu nedenle bu iş üzerinde her geçen gün özellikle güvenlik alanında güncellemeler yapılmaktadır. Bunun en önemli sebepleri hem montaj aşamasında iş güvenliği hemde kullanım sırasındaki güvenlik ve konfordur. asansör sistemleri her açıdan güvenlik sistemleri ile donatılmıştır. Hatta her tedbir birden fazla alınmaktadır.

Proje aşamasından montajına kadar her aşamada kontrol edilen bu sistem kullanıcıya açılmadan önce ve sonrasında kullanım durumunu belirten etiketler almaktadır.

Bu yüzden montajı da işini iyi bilen ve özen gösteren kişilerin yapması çok önemlidir. Bu yüzden MYK bu alana belge zorunluluğu getirmiştir.

Asansör montajcısı sınavı iki aşamalıdır birinci aşama teori kısmı ikinci aşama performans kısmı. Aday her iki aşamadan da başarılı olduğu takdirde bu belgeyi almaya hak kazanacaktır. Belge 5 yıl geçerli olacaktır ve bu geçerlilik süresi boyuncada bu sektörde SGK lı olarak çalışmaya devam etmektedir.

Aday teori ve performans sınavlarının kendi içlerinde ayrılan her birimden başarılı olmak zorundadır.
Örneğin performans sınavı seviye 4 için A2-A3-A4-A5 birimlerinden oluşmaktadır. Aday eğer tüm birimlerden başarılı olursa performans sınavından başarılı sayılmaktadır. Eğer aday örneğin A4 ve A5 birimlerinden başarısız olmuş ise performans sınavından başarısız sayılır ve sınava tekrar girecektir. Fakat sadece başarısız olduğu birimler olan A4-A5 birimlerinde girecektir.


Aşağıda MYK nın hazırlamış olduğu ayrıntılı içerik bulunmaktadır. Bizler kısaca genel sınav bilgisi verdik. Daha fazla bilgi için mesaj yada mail atabilirsiniz iletişim bilgilerimiz. İLETİŞİM menüsünde mevcuttur.


Asansör Montajcısı Seviye 3

Asansör Montajcısı Seviye 4

0 Yorumlar