ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI ULUSAL MESLEK YETERLİLİĞİ




ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI ULUSAL MESLEK YETERLİLİĞİ

Asansör Bakım ve Onarımcısı ulusal yeterliliği 2 seviyede olmaktadır. bunlar seviye 3 ve seviye 4

kapsam ve içerik olarak günümüzdeki haline uyarlar isek seviye 3 kalfalık seviye 4 ise ustalık mertebesindedir.
Sınavlarda yapılan iki aşama vardır birincisi Teorik sınav ikincisi ise Pratik yani uygulama sınavıdır.

adaylar her iki aşamadan da başarılı olmak zorundalar. her iki aşamanın da kendi içerisinde bölümleri vardır ve bölümler birbirinden başarı olarak bağımsız değerlendirilir. Yani örneğin teori sınavına giren bir aday teori sınavında bulunan 5 birimden sınava girer eğer 5 birimden de başarılı olursa teoriden başarılı sayılır. Fakat diyelim aday teori sınavının 1 ve 4 üncü biriminden başarısız 2-3 ve 5 inci birimden başarılı oldu. Aday genel olarak başarısız sayılmaz. Sınava tekrar girecektir ama sadece başarısız olduğu 1 ve 4 üncü birimden girecektir. Adayın toplamda 3 hakkı vardır.

Bu uygulama aynı şekilde Performans yani uygulama sınavı içinde geçerlidir. uygulama sınavında ek olarak birimler içerisinde kritik adımlar vardır. Aday herhangi bir birimden yeterli doğru sayıya ulaşsa bile o birimdeki kritik adımlardan birinden başarısız olmuş ise o birim komple başarısız sayılır.
Yani aday uygulama sınavında başarılı olmak isterse hem toplam başarı sayısına ulaşacak hemde kritik adımların tümünden başarılı olacak . Bu işlem uygulama sınavındaki tüm birimlerde aynıdır.

Aşağıda MYK nın hazırlamış olduğu ayrıntılı içerik bulunmaktadır. Bizler kısaca genel sınav bilgisi verdik. Daha fazla bilgi için mesaj yada mail atabilirsiniz iletişim bilgilerimiz. İLETİŞİM menüsünde mevcuttur.


ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI SEVİYE 3

ASANSÖR BAKIM VE ONARIMCISI SEVİYE 4

0 Yorumlar