5. Temrin LİRPOMP 'un DEĞİŞİMİ BAKIMI


                                                         LİRPOMP 'un DEĞİŞİMİ BAKIMI



            Asansör kapı açma magneti, elektromagnetik sistemle çalışmakta ve asansör kapı kilidini açmak için kullanılmaktadır. Lirpomp kasa içerisine yerleştirilir. Kapı kilidi ile ortaklaşa çalışacak şekilde yerleştirilir
            Galvaniz saçtan imal edilen karkas gövde, elektrostatik vernik ile kaplanıp fırınlanarak hazırlanır. Elektromıknatısın bobin mili ısı, aşınma ve özel yağlara dayanacak şekilde iki taraftan yataklanarak sistemin uzun ömürlü olması sağlanmaktadır.

            Bobin milinin yağlanması, ısıya dayanıklı, uzun ömürlü özel bir gres sınıfı yağ ile yapıldığından, bakımlarda bobin milinin yağlanmasına gerek bulunmamaktadır. Sistemin sessiz ve konforlu çalışması için hava tahliye cıvatası (pirinç malzemeden) sabit hava tahliyesine göre imal edildiğinden ayar için sisteme müdahaleye gerek bulunmamaktadır.




Magnet itme kolu, asansör çalışırken (kol çekili konumda) yüksekliği minimum mesafe (70-80mm arası) sağlanarak, kapı kilit kolu daha rahat açılabilmektedir.
            Bobin milinin yayı mıknatıslanmayan, paslanmaz telden imal edilerek, sistemin daha randımanlı çalışması sağlanmaktadır. Hareketli kolun çalışma mesafesi, hareket kabiliyeti 30mm'dir. Bobinin besleme voltajı 190, 60, 48 V.DC' ye, 220 VAC' ye uygun olarak üretilmektedir.
            Magnetin sıhhatli çalışması, bobin milindeki özel yağının ve yataklamasının uzun ömürlü olması için kesinlikle, bobin borusu ve milini temizleyip başka bir yağ kullanmayınız. Sadece toz temizliği yapılıp küçük çaplı yayların bulunduğu yerleri yağlayabilirsiniz. Sistem sabit ayarlıdır sistemdeki çalışmada bir anormallik görüldüğünde sarı hava tahliye cıvatasına müdahale etmeyiniz.
            Besleme geriliminden kaynaklanan bir hata yok ise yeni bir ürünle değiştirip kontrol veya onarım için satıcı firmayla irtibat kurunuz. Ürünün garanti süresini takip ediniz
            Magnetin sıhhatli çalışması, bobin milindeki özel yağının ve yataklamasının uzun ömürlü olması için kesinlikle, bobin borusu ve milini temizleyip başka bir yağ kullanmayınız. Sadece toz temizliği yapılıp küçük çaplı yayların bulunduğu yerleri yağlayabilirsiniz
İşlem Basamakları
  1. Sistemin enerjisini kesiniz.
  2. Kabinin emniyette olduğunu mutlaka kontrol ediniz.
3.      Lirpompun hava tahliye deliğinin ayarı yapılamaz.
4.      Lirpompun açık pozisyonda kalmaması gerektiğini unutmayınız.
5.      Kapı kilidi ile ortak çalışmasına dikkat ediniz.
6.      Lirpompun itme kolunun bulunduğu yatak kendi yağı dışında başka bir yağlamaya ihtiyacı yoktur.
7.      Elektrikle çalışan bir elaman olduğunu unutmayınız 

0 Yorumlar