3. Temrin DİKTATÖR BAKIMI VE DEĞİŞİMİ


                                                DİKTATÖR BAKIMI VE DEĞİŞİMİ

Kapıların önemli parçalarından birisidir. Diktatör bir amortisördür. Bu amortisör sayesinde kapıların tam kapanması sağlanır. Elle açılan kapılarda mutlaka bulunan bir parçadır. Amortisör yerine oturmazsa kapı tam kapanmamış olacağından asansör hareket edemez. Yerine tam oturduğunda asansörün emniyet kontağına konum değiştirerek kat düğmesine basılması koşulu ile kabine hareket imkânı sağlayacaktır.


            Lastiği sökebilmek için her iki tarafındaki meksefeleri sökmek gerekir. Böylece lastiği milinden kurtarmak mümkün olacaktır. Değişimi yapabilmek için lastiği yerine oturttuktan sonra mili ileri doğru iterek yerine sokunuz. Mil lastiğin ortasından geçtikten sonra meksefeleri yerine takınız.



            Süspansiyon arıza yaparsa komple amortisörü değiştirmeniz gerekecektir. Amortisörü kapının üst kısmından sökmelisiniz. Üst tarafta bulunan vidalarını sökerek amortisörü sökebilirsiniz. Herhangi bir elektrikle bağlantısı yoktur. Kapı amortisörünün kasadaki yuvasına tam oturması için yerine monte edilirken dikkat edilmelidir. Amortisörün amacı kapının tam olarak kapanmasını sağlamak olduğundan yuvaya oturtulmanın önemi büyüktür. Tekerlek dönerek amortisörün yuvaya girişini kolaylaştıracaktır.




İşlem Basamakları
1.     Sistemin enerjisini kesiniz.
2.     Kabinin emniyette olduğunu mutlaka kontrol ediniz.
3.     Diktatörün kontrolünü yapmak için yerinden vidalarını sökünüz.
4.     Elektrikle bir bağlantısı yoktur.
5.     Kapı diktatörünün amortisör kısmı değiştirilemez, unutmayınız.
6.     Arıza amortisör kısmından olursa tamamen değiştirilir.
7.     Diktatörün hareketli lastiği değiştirilebilir.

8.     Yerine monte edilirken vidalama işleminde doğru yönde monte ediniz. 

0 Yorumlar